Hei, tässä hätäisiä juhannusvinkkejä!

Mikko Rimmisen Pussikaljaromaanin olenkin jo esitellyt täällä. Vakuutan, että kannattaa lukea.

Nick Hornbyn About a boy on paitsi hyvää englannin harjoitusta tällaiselle keskitason englannin osaajallekin myös mielestäni ihan koskettava kuvaus helppoa elämää elävän yli kolmekymppisen sinkkumiehen ja yksinhuoltajaäidin pojan näkökulmista. Poika koittaa luovia äitinsä mielialojen mukaan, mikä on aika yleistä yhden vanhemman perheissä. En taaskaan ole katsonut elokuvaa, koska en niin välitä Hugh Grantin puudelinkarismasta, mutta luulisin kirjan olevan paljon parempi kuin elokuva.

Sakari Virkkusen Ståhlberg Suomen ensimmäinen presidentti on romaanin muotoon kirjoitettu ja sopii, vaikka valtiohistoriamme ei niin kiinnostaisikaan. Ståhlberg oli leskimies lapsilaumansa kanssa tultuaan valituksi presidentiksi. Hän avioitui Esterinsä kanssa osin varmaan siitä paineesta, että presidentillä on oltava puoliso. Lapset ja Esteri eivät ihan löytäneet yhteistä säveltä. Esterin ulkopuolisuuden tunne kosketti minua. Hän matkusteli ja edusti paljon yksin juuri tästä syystä.

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike oli mielestäni jopa hulvattomampi kuin ensimmäinen Mielensäpahoittaja. Jos nuorella miehellä on keskiolutta ja ranneketjuja, vaikka tilillä ei juuri rahaa olisikaan, niin onhan se aika merkillistä Mielensäpahoittajan näkökulmasta.

Jostakin syystä kovin ovat maskuliinisia nämä vinkkini! Vakuutan, että tutustumisen arvoisia kirjoja. Käykää kimppuun!image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg